Parempi näkyvyys Tilitoimistoja.fi:ssä?

Hanki parempi näkyvyys Tilitoimistoja.fi -sivustolla
tutustumalla mediakorttiin tai ottamalla yhteyttä ylläpitoon.

UKKO Pro - Toiminimen kirjanpito automaattisesti

Selaa haetuimpien kaupunkien tilitoimistoja: Helsinki, Turku, Tampere, Espoo ja Vantaa.

Millainen on hyvä laskutusohjelma?

Laskujen lähettäminen kuuluu yrittäjän arkeen, joten siitä kannattaa tehdä mahdollisimman helppoa itselle. Usein yrittäjät käyttävät taulukkolaskentaohjelmaa tai tekstinkäsittelyohjelmaa laskujen kirjoittamiseen. Vaikka tämä perinteinen laskutustapa onkin ilmaista, se ei ole täysin ongelmatonta. Koska käsin kirjoitettaviin laskuihin pääsee välillä pilkkuvirheitä tai koska laskun numerot saattavat mennä välillä väärin, yrittäjän kannattaa vertailla myös erilaisia laskutusohjelmia. Hyviä laskutusohjelmia löytyy myös ilmaisina versioina. Jos taas haluat saada laskutusohjelman kaikilla herkuilla, joka tekee laskuttamisesta vaivattoman prosessin lisäksi myös selvästi nopeampaa, voit harkita tottakai myös maksullisia laskutusohjelmia. Tässä artikkelissa tarkastelemme sitä, millainen on hyvä laskutusohjelma.

Verkkolaskutusohjelmien hyödyt ja ominaisuudet

Kun kirjoitat sähköisiä laskuja, nopeutat samalla maksuprosessia. Ensinnäkin, verkkolasku menee yhdellä kertaa oikean henkilön käsiteltäväksi. Pienyrittäjät haluavat harvoin ottaa sitä riskiä, että lasku katoaa vastaanottavan asiakkaan sähköpostien joukkoon. Verkkolasku vähentää luonnollisesti pullonkauloja ja auttaa samalla yrittäjää tasapainottamaan käteiskassaansa. Myyntilaskut suoritetaan useammin eräpäivään mennessä, joka tarkoittaa käytännössä pienyrittäjälle sitä, että yrityslainoihin tai laskujen myyntiin tarvitsee tukeutua huomattavasti harvemmin.

Ilmaisista laskutusohjelmista löytyy minimissään seuraavat kentät, jotka laskun kirjoittaja täyttää:

  • Laskun päivämäärä
  • Laskutettavan nimi sekä yrityksen y–tunnus ja osoite
  • Laskuttavan yrityksen nimi, y-tunnus ja osoite
  • Tuotteiden tai palveluiden määrä ja luonne
  • Yksikköhinta, alv-kanta ja arvonlisäveron osuus

Yleensä verkossa käytettävät laskutusohjelmat antavat yrittäjän ladata pdf-muotoisia laskuja koneelle. Maksulliset versiot taas tarjoavat yleensä paljon parempiakin palveluita, kuten asiakkaan tietojen tallentamista järjestelmään seuraavaa laskutuskertaa varten, y-tunnuksen perusteella automaattisesti täyttyviä laskupohjia, useita eri valuuttoja, maksumuistutuksia, perintää, tulostuspalveluja, laskun uudelleenlähetyksiä, hyvityslaskuja, eräpäivän vaihtomahdollisuuksia, laskuista tehtäviä koosteita ja varmuuskopioita. Verkkolaskutusohjelmien avulla voit lähettää laskuja myös ulkomaille. Silloin kannattaa huomioida y-tunnuksen puuttuminen sekä mahdollinen 0 % arvonlisävero, jos laskutetaan toiseen EU-maahan.

Mikä on verkkolaskutusosoite?

Verkkolaskutusosoite on numerosarja, jonka perusteella lasku lähtee joka kerta oikealle vastaanottajalle. Verkkolaskutusosoitteena voi toimia esimerkiksi:

  • OVT-tunnus
  • IBAN
  • Verkkopalvelutunnus tai
  • Verkkolaskutustili

OVT-tunnus luodaan Verohallinnon tunnuksen, y-tunnuksen ja viiden ylimääräisen numeron avulla. Yritys voi valita haluamansa viisi numeroa itse, joten OVT-tunnukseen kannattaa valita helposti muistettavat numerot.

Mikä on Tilitoimistoja.fi?

Sivusto esittelee Suomen kaikki tilitoimistot helppokäyttöisesti kaupungeittain jaoteltuna.

http://www.ukko.fi